top of page
  • Florette Vervloet

Omarm je authentieke zelf

Authentiek jezelf zijn – dat is voor mij een ontzettend belangrijk thema. In deze persoonlijke blogpost neem ik je daarom graag mee doorheen mijn eigen verhaal. Op die manier hoop ik je te inspireren om ook écht jezelf te durven zijn.


Als creatieve generalist heb ik heel wat interesses. Al sinds kleins af aan passeerden er dan ook verschillende hobby’s de revue. En eerlijk? Dat verliep altijd op dezelfde manier. Eerst piekte mijn interesse, waardoor ik helemaal in het thema dook. Ik studeerde, las boeken en keek video’s. Ik verzamelde al het materiaal dat ik nodig had en was een tijd lang met niets anders meer bezig.


Daarna waren er twee opties: ofwel raakte ik het beu, waardoor ik ermee stopte. Ofwel maakte ik een fout, waardoor ik er ook de brui aan gaf. Zo heb ik me ooit eens verdiept in stamping. Het leek me leuk om mijn eigen stempels te maken en hiervoor verschillende soorten inkt te gebruiken. Toen ik de stempels uiteindelijk wilde gebruiken om kerstkaartjes te maken, vond ik het niet goed genoeg en gebruikte ik ze niet. Ik maakte ook een tijd hondenhalsbanden van paracord. Maar na een paar keer een foute berekening te maken voor de maat? Je raadt het al: ik besliste om het erbij te laten.Een grote zoektocht


Mijn leven was dus altijd al een grote zoektocht naar wat ik graag wilde doen. Ik voelde dat ik iets wilde doen van mezelf – die ondernemingszin is er al heel lang. Maar ik had geen idee wat ik dan precies moest doen. Iets meer dan twee jaar geleden gebeurde er een shift. Op dat moment vonden spiritualiteit, lichaamsbewustzijn en Human Design mij. Toen besefte ik plots dat ik mocht stoppen met zoeken naar wat juist was. Dat het wel vanzelf naar mij zou komen.


Ik besloot om een opleiding tot hondengedragstherapeut te volgen, wat mij enorm veel inzichten gaf. Niet enkel over honden, maar ook over mezelf. Ik ontdekte welk effect het reguleren van emoties en een veilige hechting hebben op wie we zijn. En nog belangrijker: Op wie we denken dat we moeten zijn. Zo evolueerde mijn onderzoek naar hondengedrag naar het onderzoeken van verwachtingen van onszelf en hoe zich dat uit in ons leven.


“Wie ben je echt, als je de rest van de wereld zou uitschakelen?”


Een vraag waar ik nog altijd een grote passie bij voel. Daarom las ik boeken van onder andere dr. Binu Singh en dr. Shefali over conscious parenting en bewust leven. Zij kijken naar wat er is, in plaats van naar wat je wil dat er is. En dat was onbewust de aanleiding om mijn zaak INMIND te starten. Zo kon ik mensen helpen met de relatie met hun honden, maar ook met zichzelf. Kon ik human design integreren, want doordat ik zelf projector ben, zie ik wat mensen nodig hebben en hoe we dat samen naar buiten kunnen brengen.


Door mijn informaticastudies, ervaring in softwarebedrijven en zelf vaak bezig te zijn met mijn website, merkte ik dat ik plezier vond in het opzetten en updaten ervan. Ik vind het leuk om de voorgeschreven regels om te zetten naar mijn hand, zodat het ook past bij wie ik echt ben. Door met mijn authentieke zelf naar buiten te durven komen, kreeg ik ook uitnodigingen om anderen te helpen. Vanuit mijn logica, maar minstens even veel vanuit mijn gevoel.


Wie jij bent, is meer dan oké


Jou helpen doe ik met heel mijn hart, want ik wil jou zien. Ik wil die eerlijkheid opwekken, waardoor je durft te zeggen wat je anders misschien niet durft. Bij mij zijn er geen taboes. Wie jij bent, is meer dan oké. En dat kunnen we op de juiste manier vertalen naar een boodschap die de buitenwereld ook volledig begrijpt. Blijf jij nog wat aan de oppervlakte nu? Dan ben ik bereid om dieper te duiken. Het enige wat ik van jou verwacht? Dat jij bereid bent om eerlijk te antwoorden op mijn vragen. Dan beloof ik je dat ik dat zelf ook altijd zal doen. Ja, zelfs wanneer ik niet de juiste persoon ben om jou te helpen.


Zin om te ontdekken wat we samen in de wereld kunnen zetten?Comments


bottom of page