top of page
  • Florette Vervloet

Creëer je Wix-website in 5 stappen

Wil je graag een professionele website, maar heb je geen kaas gegeten van webdesign en webdevelopment? Geen probleem! Zelf maak ik alle websites voor klanten in Wix – een gebruiksvriendelijk platform dat ideaal is wanneer je zelf aan de slag wil. In deze blogpost ontdek je hoe je in vijf eenvoudige stappen je eigen Wix-website maakt.


1. Bepaal welke pagina’s je nodig hebt


Voor je in actie schiet, is het belangrijk dat je eerst nog even uittekent welke pagina’s je precies nodig hebt. Pagina’s die niet mogen ontbreken zijn een uitnodigende homepagina, een persoonlijke over mij-pagina en een duidelijke contactpagina. Wat je aanbod betreft, raad ik je aan om voor een aparte pagina per dienst te kiezen. Op die manier kan je je SEO specifiek toepassen op een bepaald onderwerp. Wanneer je op mijn website kijkt, zie je meteen dat ik afzonderlijke pagina’s heb voor mijn diensten rond websites en podcasts.


2. Kies de foto’s die je wil gebruiken


Naast teksten die je ideale klant aanspreken, is het belangrijk dat je een aantal kwalitatieve foto’s uitkiest die jouw persoonlijkheid weergeven. Kies voor een mix van close-ups en wide shots waar je eventueel tekst over kan plaatsen. Let erop dat je niet te grote bestanden uploadt, omdat dit de snelheid van je website enorm vertraagt. Gebruik daarom foto’s die maximaal 1 MB groot zijn. Wil je een foto gebruiken die toch wat te zwaar is? Met deze tool kan je je foto’s makkelijk verkleinen. Kies voor het formaat ‘large’ – kwalitatief genoeg voor de grootste afbeeldingen én klein genoeg qua bestandsgrootte.


3. Stel je huisstijl in voor je Wix-website


“Mag ik dan nu beginnen aan mijn website?” Nee, nog niet helemaal! Voor je begint met het creëren van je website, is het handig om je huisstijl in te stellen. Als je over je eigen lettertypes beschikt, kan je deze makkelijk uploaden. Zorg er wel voor dat je hierin niet overdrijft, zodat je website snel en goed blijft functioneren. Wanneer je ook je kleuren instelt, kan je een bestaand Wix-template makkelijk omzetten naar jouw specifieke huisstijl. Let erop dat je je kleuren en lettertypes consistent gebruikt, zo creëer je een mooi geheel. Ook de leesbaarheid is uiteraard heel belangrijk. Plaats je tekst over een foto? Kies dan voor een zwarte achtergrond met een overlay op 44% en kies voor witte tekst. Werkt elke keer! 😉


4. Blijf altijd tussen de grid lines


Oké, nu is het eindelijk zover: je mag starten met het bouwen van je website. Wix voorziet handige grid lines – lijnen waar je je bij het creëren op kan baseren. Blijf je binnen de lijnen? Dan ben je zeker dat alles goed zichtbaar blijft voor je websitebezoeker, ook bij een kleiner scherm. Wil je toch een afbeelding over de volledige breedte tonen? Kies dan voor een strook met een kolom. Start met het maken van je homepagina: let erop dat de banner bovenaan maar 75 à 90% van je scherm inneemt en zorg voor een mooie foto en een duidelijke titel en ondertitel.


5. Vergeet je mobiele website niet


Wist je dat Wix automatisch een suggestie doet voor je mobiele website? Superhandig! Natuurlijk is het belangrijk dat je er nog eens handmatig doorgaat, zodat je zeker weet dat alles er goed uitziet. Zorg ervoor dat de content op je website zich aanpast aan de afmetingen, zo creëer je een goede gebruikerservaring op desktops, tablets en smartphones.


Heb je zelf je Wix-website gemaakt, maar voelt het nog niet 100% juist? Heb je het gevoel dat je website nog niet professioneel genoeg is? Of is de uitstraling toch niet wat je ervan verwacht had? Met ‘Fix your Wix’ geef ik je bestaande Wix-website een professionele make-over in één dag. Op die manier heb je wél een strategische, duidelijke en aantrekkelijke website. En misschien nog wel het belangrijkste: een website die 100% jij is.

Comments


bottom of page