top of page
  • Florette Vervloet

Emailmarketing - Convertkit vs MailerLite


Florette with battle converkit and mailerlite in the background

De e-mailmarketing tools, eigenlijk, je kan niet zonder. Als je iets van je marketing in eigen beheer wilt hebben en niet alles in de handen van Meta gooit, dan bouw je beter een mailinglijst uit! Nu welke tool gebruik je daarvoor? Hoe ik het zie, heb je twee grote spelers: ActiveCampaign (Mailblue) en Converkit. Maar er is er nog eentje die te weinig bekendheid heeft en daarvoor ga ik het opnemen in deze battle. ActiveCampaign laat ik los omdat ze geen free plan hebben en hoewel het een beest van een tool is, voor de startende ondernemer vind ik misschien dat je niet maandelijks zo veel hoeft neer te tellen.


Hoeveel van jullie gebruikt Convertkit? Heb je een idee waarom of is dit omdat je business coach of collega-ondernemer dit gebruikt. Als je een startende ondernemer bent zoals ik, wil je je maandelijkse kosten qua tools zoveel mogelijk beperken. Dan is Convertkit helaas not the way to go (en ActiveCampaign zeker niet)


MailerLite is een iets onbekendere concurrent, maar eigenlijk is dat jammer. MailerLite biedt namelijk alles wat convertkit biedt en sommige dingen zijn zelfs veel makkelijker in gebruik. Maar het gratis account van MailerLite is geweldig. Wist je dat je volledige automatisaties kan bouwen zonder ook maar iets te moeten betalen? Take that, converkit!


Hoewel ik ook gestart ben met ConvertKit zat ik daar al snel vast. Ik wilde mails automatisch laten uitgaan en verder gaan dan een mail inplannen en verzenden naar een bepaalde groep. Dus ben ik op zoek gegaan en gevonden.


De prijzen

MailerLite

prijzen mailerlite

MailerLite is gratis voor maximaal 1000 subscribers en 12000 mails. Als je dus een starter bent en een mailinglijst hebt van 100 - 500 mensen ga je dat niet snel bereiken. In hun gratis versie heb je toegang tot het bouwen van formulieren, het zenden van ingeplande mails en het allerbelangrijkste de module voor automatisaties te bouwen en ja, je kan echt alles, geen beperkingen!


Ook heeft MailerLite en super handige drag-and-drop editor om mails vorm te geven en vond ik dit stukje in ConvertKit net iets meer gedoe. Je kan ook websites en landingspages maken, maar die functies gebruik ik minder omdat ik alles host op mijn eigen domein.


Als je dan het aantal subscribers overschrijdt, heb je verschillende prijscategorieën. 22,5 dollar per maand voor max. 2500 subscribers en 35 dollar voor 5000 subscribers. Deze betaalde plannen hebben geen beperking op het aantal e-mails. Je kan ook nog digitale producten verkopen, je hebt e-mail templates die je kan gebruiken en campagnes opnieuw verzenden als ze niet geopend werden. Maar al de andere functies zitten gewoon in het gratis plan!


ConvertKit

prijzen converkit

ConvertKit is ook gratis te gebruiken tot 1000 subscribers, maar je hebt alleen toegang tot het bouwen van formulieren, landingspagina's en ingeplande mails. Nu een voordeel bij hen, er staat geen beperking op het aantal landingspagina's en mails die je zendt. En Converkit biedt de verkoop van digitale producten aan in hun gratis pakket. Waar je bij MailerLite moet betalen, maar persoonlijk het verkopen van digitale producten zou ik weer andere tools voor kiezen en dan vind ik het bouwen van automatisaties toch een veel belangrijkere optie voor een e-mailmarketing tool.


Maar wat als we alle functies willen? En echt wel die automatisaties willen bouwen. Dan betaal je 9 dollar per maand voor 300 subscribers, 25 dollar per maand voor 1000 subscribers en je ziet voor dat bedrag heb je er al 2500 bij MailerLite en gebruik je eigenlijk MailerLite nog steeds gratis. Ik moet er geen tekening bij maken, vermoed ik, wat je op langer termijn het goedkoopste uitkomt?


Laten we even zeggen dat je gegroeid bent tot 5000 subscribers, dan zit je bij ConverKit aan een kost van 66 dollar per maand (als je jaarlijks betaald) en bij MailerLite 35 dollar per maand (voor jaarlijkse betaling)


Een kanttekening

Het is wel interessant om eens te bekijken met welke tools je nog werkt. Automatisaties in e-mails hebben meestal een trigger nodig en er is dus nood aan een link tussen je andere software en je e-mailtool. Met Zapier kan je dit zo goed als altijd bereiken, maar ook dit kan een hoge kost zijn natuurlijk. Dus bekijk eens welke integraties direct te linken zijn aan je programma zonder tussenkomst van Zapier.


Ik gebruik bijvoorbeeld Jotform, een programma om formulieren te bouwen met ook weer een heel uitgebreid gratis aanbod. Dit kan ik rechtstreeks linken aan MailerLite om de antwoorden op te slaan in mijn subscribers en deze antwoorden kan ik dan weer gebruiken om mijn campagne verder te personaliseren. Hiervoor kan ik een zap in Zapier uitsparen.


Als je je keuze maakt in je mailingtool bekijk dan ook eens wat allemaal gelinkt moet zijn en neem de kost van Zapier mee in beraad. Want als Converkit plots linkt met alle tools die jij gebruikt en MailerLite niet (en je hebt Zapier voor niets anders nodig) dan kan het plots maar eens zijn dat ConverKit of zelfs ActiveCampaign de goedkoopste optie wordt.


Denk dus vooruit en leg de puzzel! Heb je hier hulp bij nodig? Tijdens een adviesgesprek of een co-workday kan ik dit mee met jou gaan ontleden! In mijn samenwerkingsbrochure vind je meer informatie.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page