top of page
  • Florette Vervloet

Calendly vs Cal.com - Afspraken makenAls ik spreek met ondernemers gebruiken ze steeds dezelfde tools. Als ik vraag waarom ze voor die tools hebben gekozen, kan hier vaak geen antwoord op gegeven worden. Als we eerlijk zijn weten we dat dit is omdat iedereen deze gebruikt. Als je dan zelf even gaat luisteren in je omgeving, welke tool je best gebruikt voor een bepaald probleem, kom je steeds bij diezelfde tools uit.


Wist je dat je door een beetje research te doen, vaak honderden euro per jaar kan besparen aan tools? En ik denk dat voor online ondernemers tool de grootste kosten uitmaken in het bedrijf. Daarom wil ik je hier al enkele gratis of goedkopere alternatieven voorstellen om mee aan de slag te gaan!


Ik vergelijk een tool met de bekendste variant en nu is dit: calendly vs cal.com


Calendly vs Cal.com

Dit zijn tools om afspraken te plannen. Onmisbaar als je als ondernemer niet steeds over en weer wil mailen om een datum te prikken. En natuurlijk ook om zaken in je bedrijf te kunnen automatiseren, want we willen minder werk stoppen in de saaie taken en meer tijd over houden wat voor ons echt belangrijk is. Laten we beginnen met de prijzen: Calendly is gratis voor een kalender en vanaf je meer dan een soort afspraak wil maken betaal je $ 96 per jaar. Wil je met teams werken zodat afspraken gelijk verdeeld kunnen worden onder teamleden. Dan ga je naar $ 192 per teamlid per jaar.


Cal.com is gratis voor alle mogelijke opties voor een persoon. Dus meerdere type afspraken, integratie mogelijkheden, video tools voor meetings. Vanaf dat je met teams wilt werken en afspraken onder teams wil gaan verdelen betaal je $ 144 per teamlid per jaar. Maar als je iemand een link wil doorsturen om een afspraak te zoeken dat jij en je teamlid beiden aanwezig kunnen zijn, dit kan dan weer gewoon in het gratis plan.


Qua functies

Cal.com heeft een zeer minimalistisch design, dit vind je mooi of niet. Je kan het wel helemaal aanpassen aan jouw voorkeuren, maar het heeft maar twee standaard templates. Voor de rest heeft het al dezelfde functies dat het gratis plan van Calendly ook bevat (en veel meer!) Denk aan: automatisch herhalende meetings plannen, zorgen dat je twee kalenders van aparte accounts aan elkaar kan linken, ongelimiteerde vent types, alle mogelijke integraties, cal.com video voor meetings, workflows, boeking laten bevestigen, herinneringen, redirect na boeking voor een betere klantenreis, de mogelijkheid om de boeker de tijdsduur te laten bepalen, een aantal plaatsen per slot instellen. En voor mij de beste functie: dynamische groep links, dit kan met de gratis versie!


Bekijk deze video's eens en je ziet direct de mogelijkheden van het systeem:


Cal.com pricing
prijslijst en functies cal.com

Calendly pricing
prijslijst en fucnties calendly

** Alles aangeduid heeft cal.com in de gratis versie zitten.

Wil je zelf nog wat meer onderzoek doen in kalender tools? Dan is zcal.co ook een heel interessante tool. Het belangrijkste is dat je niet zomaar de eerste de beste tool gaat gebruiken die iedereen neemt, doe je onderzoek en kijk verder. Je kan hier echt heel wat mee besparen!


Wil je hulp met de mogelijkheden voor je bedrijf te onderzoeken? Dan kan je altijd een gratis possibility call boeken.

Comentarios


bottom of page